Pelita Samudera dan bisnes luar

Apabila Pelita Samudera (M) Sendirian Berhad membuka cawangan restoran nasi kandar pertama di Chenai, India, mereka berhadapan dengan satu masalah. Resipi yang digunakan tidak sama dengan selera di sana. Membawa resipi India Muslim dari Pulau Pinang ke negara tersebut memerlukan masa bagi mendapat penerimaan masyarakat tempatan.

Cawangan baru dalam dan luar negara.

Pelita Samudera mempunyai 12 cawangan restoran nasi kandar di Pulau Pinang, Kedah, Petaling Jaya dan di India. Percaya dengan pendekatan membuka pasaran baru, Pelita Samudera membuka langkah dengan memfokuskan Johor Bahru, Melaka, Ipoh dan Kuala Lumpur selepas membuka cawangan terakhir di Pulau Pinang iaitu berdekatan Bandar Auto berdekatan Juru, lebuhraya Utara-Selatan. Restoran tersebut dikenali sebagai Restoran Lebuhraya Pelita (Pelita Highway).

Pelita Samudera cuba meluaskan operasi di India bermula dengan Chennai, diikuti dengan Bangalore dan Bombay. Perth, Australia merupakan lokasi perniagaan seterusnya sebelum diikuti dengan London. Kisah penuh Pelita Samudera hanya di dalam buku Rahsia Bisnes Mamak.

Kuantiti terhad dan sedang kehabisan di pasaran. Segera miliki Rahsia Bisnes Mamak hari ini sementara stok masih ada. Klik di sini

 

Advertisements

There are no comments on this post.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: